DF kræver undskyldning fra museumsinspektør

Ledelsen i Dansk Folkeparti forlanger nu en undskyldning fra en museumsinspektør på Sønderborg Slot. Inspektøren har kaldt ledelsen i Dansk folkeparti for "Pias tre gauleitere" - altså nazister.

Museumsinspektøren fra Sønderborg Slot, Peter Dragsbo, har fået Dansk Folkeparti på nakken.

I en avis-kommentar kalder han blandt andre Kristian Thulesen Dahl for gauleiter - som var en nazistisk regionsleder i Hitlers Tyskland. Dansk Folkeparti forlanger nu en direkte undskyldning.

- Jeg synes, det er fuldstændig vanvittigt, at man skal betegne politiske modstandere med nazistiske termer - der er jo ikke nogen som helst nazister, der render rundt i det politiske virke i Danmark i realiteten. At begynde at bruge sådan nogle stempler på folk, synes jeg er uforskammet, siger Kristian Thulesen Dahl til TV SYD.

Injurierende kommentar

Dansk Folkeparti mener ikke blot, at Peter Dragsbos kommentar i avisen er uforskammet, de mener, den er injurierende i retlig forstand.

- I en eller anden forstand kan man sige, at hvis man beskylder en politisk modstander for nærmest at være massemorder eller have paralleller til folk, der har mord på samvittigheden, som nazisterne jo i meget stort omfang har, jamen så er det selvfølgelig injurierende, siger Kristian Thulesen Dahl til TV SYD.

DF går ikke i retten

Dansk Folkeparti forventer en undskyldning fra Peter Dragsbo, men de afviser at gå i retten med sagen.

- Det orker vi ikke. Der har vi simpelthen for meget at lave. Men vi bliver ved med at tage den offentlige debat, siger Kristian Thulesen Dahl til TV SYD og fortsætter:

- Vi bliver ved med at konfrontere ham og andre radikale med, om det er så noget, vi skal være forvænt med i fremtiden? At hvis argumenterne ikke er stærke nok, så begynder man at hive nazistiske stempler frem.

Peter Dragsbo reagerede på TV SYD's henvendelser klokken 18.30 og udtaler, at han skrev avisindlægget som privatperson og derfor havde skrevet sin privatadresse under teksten. Han meddeler også til TV SYD, at han skriver som medlem af Det Radikale Venstre, hvilket dog ikke fremgår af indlægget i JydskeVestkysten.