150 til Åben Moské-arrangement

Mandag besøgte omkring 150 personer moskéen i Vejle til åbent hus. Over de næste dage følger flere moskéer trop og holder åbent hus for alle interesserede. Formålet er at nedbryde fordomme mellem muslimer og ikke-muslimer.

I Vejle åbnede den lokale moské mandag dørene for ikke-muslimer, og omkring 150 mennesker tog imod invitationen og lagde vejen forbi.

En af dem var Bent Bergsøe.

-Det var en oplevelse af de positive, jeg går ofte forbi moskéen og var nysgerrig, og nu havde jeg så tid til det. Jeg fik et godt indtryk, og de svarede på alle spørgsmål, og de skal helt klart have cadeau for at lukke op, fortæller Bent Bergsøe til TV SYD.

En anden der havde taget imod invitationen var Liselotte Fallesen.

- Vi er jo ikke så forskellige, og jeg synes, vi ligner hinanden på mange måder. Det var ikke meget, jeg kendt til islam i forvejen, så jeg er klart blevet klogere, siger hun.

Tirsdag aften sender TV SYD direkte fra "Måske Moské" i Aabenraa. Her kan seerne møde en af initiativtagerne bag, Socialdemokraternes folketingskandidat, Tommy Peter Nielsen.

- De sidste ugers debat om radikalisering i Vejle, har endnu en gang vist, at de få får lov til at sætte dagsordenen for de mange. Med "Måske Moske"-kampagnen håber jeg, at vi igen kan være med til at skabe tillid frem for frygt, når det kommer til vores muslimske medborgere, siger Tommy Peter Nielsen i en pressemeddelelse.