Vindmøller på vand ikke på land

Folkelige protestgrupper mod kæmpevindmøller på land breder sig med orkanstyrke - også her i landsdelen.

I takt med at flere og flere kommuner planlægger at lægge jord til de udskældte møller, har i alt 38 protestgrupper fra Syd- og Sønderjylland meldt sig ind i paraplyorganisationen "Landsforeningen naboer til kæmpevindmøller".

I aften afholder de tre protestgrupper Farris, Taps og Frørup et debatmøde i Stepping under overskriften "Besat af vind".

Det sker efter, at grupperne med indsigelser, læserbreve og underskriftindsamlinger forgæves har forsøgt at fortælle Koldings kommunalpolitikere, at fremtidens vindmøller hører hjemme på havet.

- Vores lokalpolitikere får en særlig invitation til mødet, og vi håber, at det kan åbne deres øjne og ører for konsekvenserne af deres beslutning. I bedste fald tager de den kommunale vindmølleplan op igen og beslutter at skrotte den. Det vil de høste den dybeste respekt for, siger Povl Kristensen, talsmand for Frørupgruppen.

Vindmøller til havs

Jan Williams, én af aftenes debatører, er fortaler for kun at lave fremtidige vindmølleparker til havs.

- I rolige landlige omgivelser, hvor der tit ikke er baggrundsstøj af betydning, kan vindmøllestøj være stærkt generende for folks nattero, siger Jan Williams og fortsætter:

- Det er dybt kritisk, at industrielle vindmøller må støje med 44 dB døgnet rundt i områder, hvor andre støjkilder er underlagt langt lavere grænser.

Arrangørerne har også inviteret byrådspolitikere hos naboerne i Haderslev Kommune, hvor vindmølleplanerne endnu ikke er så fremskredne.