Åben oprør mod lufthavnsblokade

Medarbejderne i Billund Lufthavn gør nu åben oprør mod deres egne fagforeninger.

Der har i pressen været skrevet en række historier omkring en måske kommende blokade mod Ryanair, som skulle have den effekt at ansatte i Billund Lufthavn som er organiseret under 3F og HK skulle gå i sympatikonflikt og dermed ikke må røre noget arbejde som har med Ryanair at gøre.

Tidligere har der været sager, hvor lignende trusler er fremsat af 3F og HK på Billund Lufthavns medarbejders vegne.

Nu har en stor del af Billund Lufthavns personale fået nok, eftersom de ikke ønsker at være den del af disse konflikter og ønsker at servicere alle deres kunder.

Såfremt det kommer til konflikt som betyder at Ryan Air flytter sine aktiviteter væk fra lufthavnen, vil det betyde at der mistes arbejdspladser i Billund, og ingen medarbejdere i lufthavnen har lyst til at sige farvel til gode kollegaer blot på grund af fagforeningers kamplyst, hedder det i en protestskrivelse, som tre ansatte har taget initiativ til.

Protestmøde tirsdag

Oprøret sker i form af en mail-undersøgelse udsendt til alle medarbejdere på lufthavnen fredag formiddag af tre menige personale-repræsentanter, og allerede et par timer efter var der kommet et stort antal positive reaktioner på at undsige blokade-truslerne, og ingen medarbejdere har reageret negativt.

- Der er faktisk decideret uanstændigt at fagforeningsfolk bruger os som våben og i øvrigt gambler med vores arbejdspladser, i en sag som nok kun har deres egen interesse. Hvis vi som medarbejdere har sympati for deres kamp, er det en anden sag, men når det lader til at ingen i lufthavnen har lyst til at være en del af dette, så skal vi ikke tvinges ind det, hedder det i protesten.

Truer med at melde sig ud af fagforeningen

- Fagforeningerne kan intet stille op hvis ikke organiserede medarbejdere vælger at bryde en blokade mod Ryanair, og således har vi mulighed for at fortsætte med at servicere Ryanair som altid. Men hvis man er medlem af 3F eller HK på det tidspunkt hvor konflikten varsles, fanger bordet, og så skal man håndhæve blokaden, hvad enten man er enig eller ej og man kan ikke melde sig ud umiddelbart efterfølgende. Derfor kan løsningen være, at vi melder os ud af fagforeningerne, hvis de ikke lytter til os, der arbejder i lufthavnen, siger Bjarne Sørensen, der er trafikoperatør i lufthavnen og en af de tre initiativtagere til protesten.