Hvis Banke kommer - så går vi

V-byrådsmedlemmer i Fredericia truer med at trække sig, hvis borgmester Thomas Banke ikke trækker sig som borgmester.

Venstres gruppe i Fredericia Byråd risikerer at blive skåret ned til to personer, hvis kommunens borgmester fortsat hedder Thomas Banke her i det nye år.

Flere af Venstres byrådsmedlemmer vil formentligt gå fra gruppen, hvis den svindel-anklagede borgmester ikke trækker sig fra posten.

- Jeg kan sige, at hvis Thomas Banke kommer tilbage som Venstre-borgmester, så er jeg ude af gruppen, og jeg tror, der er flere fra gruppen, som kraftigt overvejer det samme, siger Kenny Bruun Olsen, medlem af Fredericia Byråd for Venstre.

Han vil i givet fald blive løsgænger resten af valgperioden.

- Vi har udtrykt mistillid til borgmesteren på grund af hans misbrug af kreditkort og hans kørselsregnskab. Vi kan jo se, at der hele tiden kommer flere afsløringer, og vi vil simpelthen ikke være med til det mere. Det er ikke en Venstre-politiker værdig, siger Kenny Bruun Olsen.

Fire Venstre-medlemmer af byrådet afleverede tirsdag et brev på Thomas Bankes bopæl, hvor de endnu en gang opfordrer ham til at trække sig.

På sin Facebook-profil skriver den sygemeldte borgmester, at der er mange, der venter på en afklaring, og at den kommer snart.

- Så det forventer jeg, at den gør. Situationen spidser til, og nu må vi have et svar. Vi bliver simpelthen nødt til at få fred og ro, så vi kan komme i gang med vores arbejde igen, siger Kenny Bruun Olsen.

Venstre har i dag seks medlemmer af Fredericia Byråd inklusiv borgmesteren. Et enkelt medlem - Pernelle Jensen - støtter Thomas Banke.

- Jeg tror da, at han er så intelligent, at han godt kan se, at det her ikke fører noget med sig. I værste fald kan han ende med en gruppe på to, og så er der ingenting, der fungerer mere, siger Kenny Bruun Olsen.

Thomas Banke har været politisk isoleret, siden samtlige partier i byrådet, også hans eget, i december udtrykte mistillid til ham, fordi han har brugt kommunens kreditkort til private indkøb.

Siden har den borgerlige fløj i Fredericias byråd, Dansk Folkeparti, De Konservative samt Venstres ene byrådsmedlem ud af fem, Pernelle Jensen, støttet den sygemeldte borgmester og opfordrer ham nu til at komme tilbage på sin post.