500 landmænd mødte ministeren

Folk strømmede til, da landbrugets konkurrenceevne onsdag aften var til debat i Agerskovhallen. 500 landmænd og folk med tilknytning til faget var på plads, da fødevareminister Mette Gjerskov (S) og landbrugets førstemand, Martin Merrild, gav deres bud på fremtiden.

- Det blev en rigtig god aften, hvor vi virkelig var vidt omkring, er meldingen fra formanden for Sønderjysk Landboforening, Christian Lund.

Han glæder sig over, at det endelig lykkedes at præsentere fødevareministeren i det sønderjyske, og det var en veloplagt minister, der fortalte om konkurrenceevnen og svarede på deltagernes spørgsmål ? uden dog at love landbruget noget som helst.

- Vi var ikke enige i alt, hvad der kom fra ministeren, men jeg tror og håber på, at hun vil tage spørgsmålene med hjem og tage det med i sine fremtidige overvejelser for landbruget, siger Christian Lund.

Mette Gjerskov glædede sig over at kunne møde de sønderjyske landmænd:

- Det er ikke noget, vi hellere vil end skabe udvikling i landbruget,

men dviklingen skal ske med en grøn omstilling. Landbruget har ikke råderet over hele den danske natur. Der skal også være en natur til fremtiden. Der skal også være en god natur til børnebørnene, understreger Mette Gjerskov.