Carsten Andersen stopper som bankformand

Vestjysk Banks bestyrelsesformand, Carsten Andersen, Aabenraa, stopper p.g.a. sygdom. Det oplyser banken i en fonsbørsmeddelelse.

Det er med stor beklagelse, at vi har måttet tage formandens situation til efterretning, siger bestyrelsen i en meddelelse.

Carsten Andersen var arkitekten bag fusionen mellem Aarhus Lokalbank A/S og Vestjysk Bank A/S i begyndelsen af 2012, hvilket banede vej for gennemførelsen af en omfattende og nødvendig kapitalplan. Carsten Andersens kompetencer og entusiasme har i hans korte formandsperiode været til særdeles stor gavn for banken.

Carsten Andersen overtog formandsposten i Vestjysk Banks bestyrelse den 1. april 2012, da fusionen mellem Aarhus Lokalbank A/S og Vestjysk Bank A/S faldt endeligt på plads. Forud for dette havde han siden marts 2011 været bestyrelsesformand for Aarhus Lokalbank A/S.

Carsten Andersen var i mange år direktør i Sydbank. Han stoppede på posten for tre år siden.

Han blev ramt af kræft for en halv snes år siden, men om det er sygdommen, der blusset op igen har Carsten Andersen ikke ønsket at kommentere overfor Jydske-Vestkysten.

Der vil i løbet af kort tid blive indkaldt til ekstraordinær generalforsamling med det primære formål hurtigst muligt at genbesætte formandsposten i Vestjysk Banks bestyrelse.