Rekordregnskab fra grænsekøbmand

Den sønderjyske Fleggaard koncern har netop offentliggjort et regnskab, der slår alle virksomhedens tidligere rekorder med en stigning i omsætningen på over 18 procent samt en forbedring af bundlinjen med hele 70 procent.

? Det har været et rigtig godt år for os. Så kort betegner koncerndirektør Jens Klavsen Fleggaard koncernens regnskab for 2011/12.

Nettoomsætningen steg med 780 millioner kroner, og nåede dermed for første gang i historien over fem milliarder kroner. Helt nøjagtigt er beløbet på 5,09 milliarder kroner.

Koncernen forbedrede årets resultat før skat med 112 millioner kroner fra 161,2 millioner kroner i 2010/11 til 273,4 millioner kroner i 2011/12.

Det er ikke alene grænsebutikkerne, der har bidraget til væksten. Koncernen har 17 grænsesupermarkeder, der er fordelt på ni Fleggaard-butikker og otte Callebutikker,

Engros-virksomhed

Engros-division har haft en betydelig fremgang.

Den består af selskaberne Dangaard Electronics, Scandinavian Mobile Solutions (SMS) og ASWO.

Dangaard Electronics er én af Nordens største uafhængige grossistkæder, der forsyner detailhandlen i hele Europa med en lang række produkter indenfor nonfood, herunder hvidevarer, radio/TV, små-el og isenkram.

SMS er ligeledes en grossistvirksomhed, men den har specialiseret sig i salg af mobiltelefoner, smartphones og tablets.

Endelig omfatter Fleggaard koncernens engrosdivision virksomheden ASWO, som sælger reservedele og tilbehør til radio/TV produkter og hårde hvidevarer i både Danmark, Norge og Sverige.