Vejle må ikke kalde sig Kolding

Vejle Boldklub Kolding er snart historie og en parentes i dansk fodbold, hvad angår klubnavne. DBU har nemlig besluttet, at Vejle Boldklub Kolding skal ansøge om nyt navn gældende fra 1. juli 2013.

1. juli 2011 indgik Vejle Boldklub et holdsamarbejde med Kolding FC, der var en elite-overbygning på Kolding IF og Kolding Boldklub og ændrede navn til Vejle Boldklub Kolding. Klubben fortsatte på Vejles licens i 1. division under navnet Vejle Boldklub Kolding.

Til efterretning

Nu har Vejle Boldklub Kolding modtaget en beslutning fra DBU's bestyrelse om, at Vejle Boldklub Kolding skal ansøge om nyt selskabsnavn gældende fra 1. juli 2013, da Kolding IF atter ønsker at give deres senior-førstehold mulighed for at spille i 2. division og har opsagt samarbejdet med Vejle-klubben.

- Bestyrelse og direktion har taget dette til efterretning og vil i løbet af de kommende måneder tage stilling til, hvordan selskabet vil håndtere dette med udgangspunkt i Vejle Boldklub Koldings målsætning, nemlig topfodbold i regionen og sportslig styrkelse af ungdomsfodbold i regionen, siger Lars Skou, formand for Vejle Boldklub Kolding Holding A/S i en pressemeddelelse.

Ingen Kolding-fans

Nyheder vække glæde hos fanklubben Crazy Reds. De håber, at klubnavnet bliver Vejle Boldklub - uden Kolding.

Fanklubben mistede en tredjedel af sine medlemmer, da navneskiftet kom. Og opbakningen fra Kolding har været nærmest ikke-eksisterende.

Crazy Reds har kun en håndfuld medlemmer fra postnummer 6000 (Kolding) - og de fleste var med før fusionen. Der er altså kun kommet en enkelt eller to fans fra Kolding.