Landbrugs-leder vil i Folketinget

Henrik Frandsen, tidligere næstformand i Landbrug & Fødevarer og landmand fra Skærbæk, blev onsdag aften valgt som Venstres folketingskandidat i Tønder-kredsen.

Omkring 80 Venstre-medlemmer var mødt op til opstillingsmødet på Centralhotellet i Løgumkloster og de valgte Henrik Frandsen som kredsens folketingskandidat uden modkandidat.

- Jeg har en rigtig god fornemmelse efter i aften med den store opbakning. Tilliden vil jeg søge at leve op til indtil valgdagen, hvor jeg tror på, at kredsen har en reel mulighed for at sikre mit valg, siger Henrik Frandsen.

- Vores område har stort behov for repræsentation på Christiansborg, som vil give hele Tønder Kommune et talerør for bedre vilkår for erhvervslivets udvikling, der meget vigtigt her i marsklandet, siger Lars-Erik Skydsbjerg, formand for Venstre i Tønder.

Henrik Frandsen har tidligere siddet på topposter inden for landbruget som formand for Sønderjysk Landboforening og viceformand for Landbrug og Fødevarer.

Da han i november sidste år tabte til Martin Merrild i kampen om at blive dansk landbrugs øverste leder, trak han sig fra alle poster i landbruget - men nu går Henrik Frandsen så efter en plads på Christiansborg.

Ved sidste folketingsvalg var Fanøs borgmester Erik Nørreby Venstres kandidat i Tønder, men han blev ikke valgt ind.