Væk med valg-plakaterne

Hans Kristian Skibby, der er valgt til både Folketinget og byrådet i Hedensted Kommune for Dansk Folkeparti, vil afskaffe de traditionelle valgplakater, der alt efter temperament pryder eller skæmmer lygtepæle og gadebilledet op til valgene.

Hans Kristian Skibby (DF), foreslår i første omgang, at partierne i fællesskab aftaler at annullere brugen af valgplakater i forbindelse med kommunalvalget den 19. november i år.

Forslaget kommer efter, at andre kommuner er i gang med at vedtage lignende fællespolitiske aftaler.

Ved kommunalvalget i 2009 partierne i Hedensted Kommune svært ved at overholde reglerne for opsætning af valgplakaterne.

Problemets omfang var så stort, at kommunens tekniske afdeling måtte sende timelønnede medarbejdere ud og fjerne flere hundrede valgplakater.

- Dybest set var det en tabersag for alle partier. Vi brugte mange penge på valgplakater og bruget mange frivillige timer på at hænge dem op, men når de så blev pillet ned mange dage før valget så gav det jo nærmest ingen mening, siger Hans Kristian Skibby.

- Derfor bør vi alle partier blive enige om at der ikke bruges valgplakater, men at vi i stedet koordinerer tre store valgmøder i Juelsminde, Hedensted og Tørring, hvor alle partier bliver inviteret til at fortælle om deres politiske dagsorden her i Hedensted Kommune, mener Hans Kristian Skibby som også gerne ser aftalen omfatte næste folketingsvalg.

Hedensted-borgmester vil ikke droppe vigtig tradition

Hedensteds Venstre-borgmester Kirsten Terkilsen er ikke umiddelbart begejstret for tanken om at droppe valg-plakaterne.

- De er en vigtig del af vores demokratiske tradition og med til at skabe en bevidsthed om, at der er valg. Det er afgørende i en tid med faldende valgdeltagelse siger Kirsten Terkilsen.