Lego fyrer 380

Lego flytter en del af produktionen fra Billund til udlandet. 380 stillinger nedlægges.

Dekorering og pakning af LEGO-klodserne i de færdige æsker flyttes fra Billund til udlandet.

- Fremover koncentrerer vi vores indsats inden for bearbejdning og pakkeri på Lego-fabrikkerne i Tjekkiet, Ungarn og Monterrey, Mexico, hvor vi i dag pakker og dekorerer størstedelen af de produkter, vi sælger, siger Carsten Rasmussen, Senior Vice President med ansvar for LEGO Koncernens pakkerier og bearbejdning i Europa.

Fællestillidsrepræsentant Berit Flindt Pedersen siger:

- Jeg er frygtelig ked af, at ledelsen har taget denne beslutning. Mine kolleger har altid ydet en stor indsats og kæmpet for at bevare arbejdspladserne i Danmark. Der er mange kolleger med høj anciennitet og familier, der har arbejdet i området gennem flere generationer. Vi vil nu gå i forhandlinger med ledelsen for at sikre, at der bliver lavet den bedst mulige ordning for hver enkelt medarbejder, siger Berit Flindt Pedersen.

Beslutningen er ifølge koncernledelsen ikke udtryk for, at Lego-koncernen er ved at flytte produktionen ud af landet.

- Tværtimod ser vi Billund som et kompetencecenter, når det gælder støbeteknologi, og vi vil de kommende år investere et trecifret millionbeløb netop i vores støberi i Billund, der er et af Europas største plaststøberier, siger direktør Jørgen Vig Knudstorp.

Han forventer - trods fyringerne - at antallet af medarbejdere i Billund vil forblive uændret eller stige de kommende år.