Køb af Stofa godkendt

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har fredag godkendt, at energi- og telekoncernen SE (det tidligere Sydenergi) køber antenneselskabet Stofa, som har hovedkontor i Horsens.

Godkendelsen sker uden forbehold fra myndighedernes side.

SE er dermed klar til at være en national udfordrer til de store spillere på markedet for tv og bredbånd, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

- Vi er meget tilfredse med myndighedernes godkendelse, siger Niels Duedahl, adm. direktør i SE, om Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens afgørelse. Med Stofa får vi nemlig flere kunder i ryggen, og derfor bliver vi nu en reel national udfordrer til de store spillere på markederne for tv og internet. Vi vil sikre mere konkurrence, og det bliver til gavn for kunderne, som får mere og bedre indhold til en konkurrencedygtig pris.

I efteråret blev SE enige med den svenske kapitalfond Ratos om at købe Stofa. Prisen er 1,9 mia. kr. Som andelsselskab er SE ejet af forbrugerne. Men købet blev godkendt med 92 pct. af stemmene på repræsentantskabets møde.

Med opkøbet bliver SE en af de største udbydere af tv- og internet i Danmark. SE og Stofa vil tilsammen betjene ca. 400.000 TV- eller internetkunder på landsplan.