Vejle jubler: Her starter universitet

24 lærere fra en række folkeskoler tog mandag hul på en universitetsuddannelse i Vejle. Det er den første universitetsafdeling i Vejle, og kommunen jubler.

De 21 dansklærerne fra Vejle Kommune er - sammen med tre fra andre byer - begyndt på et valgfag i masteruddannelsen IKT og Læring. Specifikt gælder det faget "IKT, dansk og didaktisk design".

Undervisningen gennemføres af Vejle Kommune sammen med Aalborg Universitet.

"Stor dag for Vejle"

Undervisningen foregår fysisk i kommunens administrationsbygning.

Vejles borgmester, Arne Sigtenbjerggaard (V), jubler over, at Vejle dermed har fået sin første universitets-klasse.

- Det er en stor dag for Vejle ? også større end man lige tror! siger han.

- Vi tror på et universitet i Vejle, et virtuelt universitet, ikke nødvendigvis et af mursten. Vi kalder det et Smart University ? hvor hele omdrejningspunktet bliver digital læring, og universitetsundervisning, forskning og foredrag udarbejdet i samarbejde med mange forskellige universiteter, siger borgmesteren.

Kompetence-løft

Udvalgsformand Dan Skjerning (Soc.dem), er også begejstret:

- Faget, der begynder i dag kommer til at betyde et kompetenceløft til de lærere der deltager og deres skoler. Det er meget praksisnært. De udstyres med en række redskaber, der gør dem i stand til at indarbejde IT i danskundervisningen på et meget højt didaktisk niveau.

Flere fag på vej

Det er tanken, at også andre universitetsfag kunne finde vej til Vejle. Kommunen satser på at lave flere forskningssamarbejder med universiteter rundt om i landet. Aktuelt er Vejle Kommune sammen med Aalborg Universitet f.eks. i gang med at forske i hvordan man bedst bruger iPads i undervisningen.