Horsens har fået en pant-station

Saml dine tomme emballager i en sæk, aflever alle emballagerne på én gang på Pantstationen og få panten sat ind på din konto. Sådan er det på Jyllands første pantstation, der er åbnet ved genbrugspladsen i Horsens.

På Dansk Retursystems pantstation kan borgerne aflevere flasker og dåser til blandt andet øl og sodavand samlet i én pantstationsæk. Panten sættes efterfølgende ind på bankkontoen indenfor 10 bankdage.

De tomme emballager samles i særlige pantstationsække, som kan opbevares i hjemmet fx i garagen, cykleskuret, eller hvor man opbevarer de tomme emballager.

Når pantstationsækken er fyldt, forsegles den og afleveres på Pantstationen. Pantstationsækken er forsynet med en elektronisk chip, der kobler sækken med det dankort eller pantkort, der benyttes i automaten på Pantstationen. Det sikrer, at panten sættes ind på den rigtige konto.

Dansk Retursystem A/S indsamler efterfølgende pantstationsækkene og tæller de tomme emballager. På pantstation.dk kan man via ?søg sæk? følge sin pantstationsæk, fra den er afleveret, til panten er sat ind på kontoen.

Effektivt og brugervenligt

Pantstationskonceptet er udviklet af Dansk Retursystem A/S, som et alternativ til det eksisterende system, hvor de tomme emballager afleveres enkeltvis i butikkerne. Med det nye system tager det under et minut at returnere en af de særlige pantstationsække med cirka 100 tomme emballager.

Alle de tomme emballager, som Dansk Retursystem A/S indsamler, bliver sendt videre til oparbejdning, så de genanvendes til nye flasker, dåser og øvrige fødevareemballager.

Pantstationen i Horsens er landets anden af slagsen. Siden september 2012 har borgene i Høje-Taastrup Kommune haft muligheden for at aflevere de tomme emballager på en Pantstation.