Ejer Baunehøj mister restaurant

Gæsterne på udsigtspunktet og det nationale mindesmærke Ejer Baunehøj, der ligger på grænsen mellem Horsens og skanderborg kommuner, mister muligheden for at kunne købe mad og kaffe.

Skanderborg kommune har nemlig købt restuaranten på tvangsauktion for 1.650.000 kroner for at rive den ned.

Da Restaurant Ejer Baunehøj for nylig blev sat på tvangsauktion efter flere års forgæves forsøg på at få nogen til at købe restauranten og den tilhørende privatbolig, besluttede byrådet i Skanderborg sig for at købe og rive restuaranten ned. Det skriver Lokalavisen Skanderborg.

- Vi har købt grunden og restauranten for at sikre området omkring det nationale mindesmærke Ejer Baunehøj. Det var ikke ligegyldigt for os, hvad der ville komme i stedet for restauranten, som har været lukket i flere år, siger borgmester Jørgen Gaarde (S) til Lokalavisen.

Skanderborg Kommune har flere gange forsøgt at få lavet en aftale omkring forpagtning af den del af grunden, som bliver kaldt for Gryden og bliver brugt til folkemøder.

Restauranten var ikke i særlig god stand. Da kommunen umiddelbart ikke har noget at bruge bygningerne til, vil de derfor blive jævnet med jorden

.