Museer lægger op til jubilæum for slaget på Dybbøl

Fire museer har sat sig for at fortælle historien om krigen i 1864 og dens betydning for udviklingen af det 20. århundredes Danmarkshistorie.

De fire museer er Danevirke Museum, Historiecenter Dybbøl Banke, Dansk Landbrugsmuseum samt Fregatten Jylland.

Museerne har fået støtte fra fonde til udstillingerne.

Projektet vil inddrage interaktive formidlingsteknologi for at give museumsgæsterne mulighed for med egne sanser at opleve den virkelighed, som udspandt sig på krigsskuepladserne for snart 150 år siden.

Formidlingen skal sætte krigshandlingerne ind i en perspektiverende samfundsmæssig ramme og kommer derved til at lægge vægt på, hvilken betydning krigen i 1864 fik for Danmarks udvikling til en moderne velfærdsstat.

Projektet kommer til at bestå af fire adskilte, men koordinerede udstillingsafsnit, som tager udgangspunkt i de fire forskellige museer.

De enkelte museer bidrager med deres vinkel på krigen; såvel for soldaterne som krigens betydning for den almindelige danskers levevilkår.

De enkelte udstillinger åbner næste år. Dannevirke Museums lægger ud 6. februar 2014.

Museerne har fået støtte til projektet fra Arbejdsmarkedets Feriefond, Nordea Fonden, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal og Augustinus Fonden.