Esbjerg på charmeoffensiv i Houston

Esbjerg vil op i offshore-industriens internationale superliga og søger nu optagelse som en af verdens energi hovedstæder.

En dansk delegation er rejst til verdens største offshore konference i Houston arrangeret af World Energy Cities Partnership (WECP). Målet er at gøre Esbjerg til medlem af energiens superliga.

Med i delegationen er Esbjerg borgmester Johnny Søtrup (V), der mener at en udnævnelse vil komme hele Danmark til gode, fordi det vil trække udenlandske virksomheder indenfor sektoren til Danmark, samtidig med at danske virksomheder får et talerør ind i den verdensomspændende organisation.

- Interessen for EnergiMetropol Esbjerg er positiv. Efter amerikanske forhold er vi selvfølgelig en lille by, men det vi har opnået, vores mål og ambition er absolut noget, som amerikanerne kan forhold sig til. Den amerikanske drøm er blevet til virkelighed i Esbjerg. Hvis WECP peger på Esbjerg som en ligeværdig medspiller, er det med til at sætte os på verdenskortet, siger borgmester Johnny Søtrup.

Konferencen i Houston regnes for at være den største indenfor branchen med et deltagerantal over 70.000 og repræsentanter fra 114 lande.

Afgørelsen om Esbjergs optagelse i WECP træffes først til efteråret, når netværket holder årsmøde.

WEPC blev grundlagt i 1995. Foreningen består af følgende 19 energi hovedstæder: Aberdeen, Storbritannien; Atyrau, Kasakhstan; Calgary, Canada; Dammam, Saudi Arabien; Daqing, Kina; Doha, Qatar; Dongying, Kina; Halifax, Canada; Houston, USA; Luanda, Angola; Malabo, Ækvatorialguinea; Perth, Australia; Port Harcourt, Nigeria; Rio de Janeiro, Brasilien; San Fernando, Trinidad & Tobago; St. John's, Canada; Stavanger, Norge; Tomsk, Rusland; Villahermosa, Mexico.

Se mere om organisationen på www.energycities.org