Vejlegården: Ny blokade udsat

I dag åbner Vejlegården, men 3F - som ellers har tordnet mod restauranten - er tavse som graven. Vejlegården bliver behandlet som en hvilken som helst anden restaurant.

Når Amin Skov og investorgruppen bag Vejlegården i dag slår dørene op til stegt pattegris og åbningsfest, bliver det ude udsyn til 3F's ellers så flittige blokadevagter. For selv om Vejlegården stadig er uden 3F-overenskomst, er der ikke planlagt en ny blokade.

- Vi håber på et positivt samarbejde med den nye forpagter og vi ser tiden an, oplyser en meget fåmælt Martin Jensen, formand for 3F Vejle, til TV SYD.

Helt logisk

Der er to rigtigt gode grunde til, at 3F hverken vil kommentere på eller blokere Vejlegården. Det forklarer Bent Greve, professor i arbejdsmarkedsforhold ved RUC:

- Den formelle forklaring er, at det er en ny virksomhed med en ny ejer, og derfor kan 3F ikke uden videre blokere, som om intet var hændt. Den uformelle forklaring er, at 3F gerne vil undgå den negative omtale. 3F vil meget gerne undgå det negative billede af en fagforening ude af trit med tiden, siger han til TV SYD.

Vejlegården åbner lørdag klokken 17.00.