Renovering giver job til beboere

Flere beboere end ventet i Korskærparken og Sønderparken i Fredericia kan se frem til at få et job eller noget uddannelse, oplyser P4 Trekanten.

Boligområderne skal i de kommende år sættes i stand for 2,5 milliarder kroner, og i den forbindelse er der indgået partnerskabsaftaler mellem boligforeninger og entreprenører, der skal sikre, at omkring 25 beboere enten får et job eller en lære- eller praktikplads.

Endnu flere jobs

- Der er med stor sandsynlighed mulighed for, at vi kan øge det til det dobbelte, siger Jens Christian Lybecker, der er direktør i boligforeningen Boli.nu, der blandt andet samarbejder med entreprenør Enemærke & Petersen om renovering i Sønderparken.

Virksomheden har allerede ansat - og er i gang med at ansætte - adskillige beboere fra lokalområdet. Bl.a. pladsmænd, lærlinge og folk til el-montage.

- For Korskærparken alene er der en arbejdsløshed på cirka 30 procent, og vi ønsker, at vores lejere enten får uddannelse eller på anden vis en tilknytning til arbejdsmarkedet, siger Jens Christian Lybecker til DR P4 Trekanten.