Danfoss vil købe sig større

Det går strygende for den store industri-koncern. Morgenavisen Jyllands-Posten melder i dag om forestående opkøb for flere milliarde kroner.

Koncernchef Niels B. Christiansen siger, at Danfoss har kapacitet til at købe andre virksomheder, og det kan være nødvendigt, "når verden ikke vokser ret meget", som han udtrykker det. Opkøb kan være med til at skabe vækst og værdi for virksomheden, tilføjer han.

Gælden bliver betalt

Trods flere år med økonomiske kriser er indtjeningen på Danfoss øget, og gælden er under afvikling.

- Vi har på tre år høvlet otte milliarder kroner af vores gæld, siger Niels B. Christiansen til Morgenavisen Jyllands-Posten. Hvis vi fortsætter på det niveau, har vi i de kommende år otte milliarder kroner at købe op for. Det kan gøre virksomheden større og stærkere.

Nye markeder

Koncernchefen siger, at Danfoss kan noget, andre virksomheder ikke kan. Produktiviteten og effektiviteten er forbedret. Omsætningen er blevet større, men med færre medarbejdere. Indsatsen for at sælge firmaets produkter bliver forstærket, og der bliver større aktivitet på nye markeder.

Kina er et af de områder, hvor Danfosss vokser. I år har virksomheden indgået aftaler med to kinesiske storbyer om udvikling af fjernvarme-systemet, og Danfoss vil udvide sin afdeling i Kina.

Dansk Aktie Analyse har foretaget en undersøgelse for Morgenavisen Jyllands-Posten og vist, at Danfoss har klaret sig bedre end de fleste konkurrenter, og konceren er kommet styrket ud af den økonomiske krise.