Haderslev bygger ny tribune

Sønderjyskes superligahold indledte torsdag træningen til den kommende sæson med nyheden om, at Haderslev Stadion nu bliver opgraderet for 75 millioner kroner.

Sønderjyskes superligahold indledte i dag træningen til den kommende sæson med nyheden om, at Haderslev Stadion nu bliver opgraderet for 75 millioner kroner. En investering, der betyder, at klubben nu også får et station, der er på supeliganiveau, og som gerne skal føre til mere sportslig succes.

En investering, der betyder, at klubben nu også får et stadion, som er på supeliga-niveau - og som gerne skal føre til mere sportslig succes.

Banen i Haderslev er gentagne gange blevet udpeget til at være en af superligaens dårligste. Men nu kommer der et helt nyt tribuneafsnit.

Haderslev Fodboldstadion lever slet ikke op til de krav, som stilles til superligaklubber. Men Haderslev Kommune har ikke haft penge til stadionbyggeri.

Men nu er de sidste brikker ved at falde på plads i det økonomiske puslespil, oplyser direktør Klaus Rasmussen, Sønderjyske.

- Vi får et stadion på superliganiveau, hvilket er altafgørende for fortsættelsen af den gode udvikling i SønderjyskE Fodbold, understreger Klaus Rasmussen.

Tidssvarende

- At stadionbyggeriet bliver en realitet er endnu et eksempel på det fantastiske sammenhold i vores landsdel. Vest tribunen bliver opført i et samarbejde mellem Haderslev Kommune, Haderslev Fodbold Klub, boligselskabet HAB og SønderjyskE med økonomisk opbakning fra SE, Sydbank og Danfoss, tilføjer direktøren.

Den nye vest-tribune bliver ifølge Klaus Rasmussen centrum for Haderslev Idrætsakademi. Der indgår nemlig et sportel i byggeprojektet.

- Haderslev Idrætsakademi, et af landets stærkeste idrætsakademier, kan med boligdelen gøre det endnu mere attraktivt at udvikle sit talent i Sønderjylland. De unge mennesker får top moderne faciliteter og et miljø, hvor de også kan tage en god ungdomsuddannelse mens de forfølger drømmen om en sportskarriere. HAB har givet tilsagn om at opføre og drive akademiboligerne.

Oven i hatten bliver der også kontorfaciliteter til Haderslev Fodboldklub og Sønderjysk Udviklingssamarbejde samt skybokse til erhvervsvirksomhederne. Slutteligt får tv-selskaberne også tidssvarende faciliteter med placering i den nye tribunesektion.