Nyt livreddertårn indviet på Fanø

Vejret var ikke til at gå i vandet, da sæsonen for kystlivredderne blev indledt. Bl.a. på Rindby Strand på Fanø, hvor et nyt rød- og hvidstribet livreddertårn blev taget i brug.

Formanden for Erhvervs-, Natur- og Teknikudvalget Jørgen Christian Jensen, Fanø Kommune, smed en spand havvand på tårnet ved en lille ceremoni.

Og livredderne fra Trygfondens Kystlivredning lavede en opvisning om badesikkerhed. Selv om vandet kun var 16-17 grader...!

36.000 aktioner

Det nye livreddertårn på Rindby Strand er udstyret med en hjertestarter, rescue boards, båd og andet førstehjælpsudstyr. De specialuddannede kystlivreddere vil være på vagt hver dag fra kl. 11 til 19.

Et flag i toppen af livredderposten betyder, at der er livreddere på vagt, og den primære zone, som livredderne overvåger, er markeret med rød/gule flag i strandkanten. Og erfaringer viser, at livredderne har travlt.

- Sidste sommer var vejret svingende, men vi havde en periode med rigtig godt vejr, og det betød, at livredderne havde travlt. Livredderne gennemførte 36.214 indsatser, som bl.a. inkluderer almindelig førstehjælp ved snitsår, dehydrering og bistik. Samtidig er der meget forebyggende arbejde, hvor livredderne giver strandgæsterne råd om vand- og vejrforhold, og på den måde er de med til at forhindre ulykker i at opstå. Ud af det samlede antal indsatser vurderes de 24 som aktioner, hvor personer har været i livsfare.

Antallet af indsatser vidner om, at livredderne spiller en vigtig rolle for sikkerheden på stranden, siger René Højer, som er ansvarlig for bade- og vandsikkerhed i TrygFonden.

Erik Bech, der er kystlivredningschef i TrygFonden Kystlivredning, opfordrer til, at man tænker på sin egen og andres sikkerhed, når man begiver sig af sted mod stranden.

- Vi håber naturligvis på en sommer med godt vejr, så danskere og turister kan nyde vores mange gode strande. Jeg vil opfordre alle til at vælge en strand med livreddere, for de er trænet i at komme badegæster til undsætning, hvis nogen kommer i vanskeligheder i vandet.

En anden ting, der ikke kan siges ofte nok, er, at forældre aldrig må slippe børnene af syne, når de er på stranden, siger Erik Bech, som er kystlivredningschef i TrygFonden Kystlivredning.

Livredderne fra TrygFonden Kystlivredning vil være på Rindby Strand frem til den 17. august. Også de øvrige steder i Syd- og Sønderjylland, hvor der er livreddere, er de på plads fra i dag.

TrygFonden Kystlivredning er et non-kommercielt samarbejde mellem TrygFonden og Dansk Svømmeunion.