Vækst og arbejdspladser vigtige for sydjyderne

Mangel på jobs og nye arbejdspladser optager borgerne Region Syddanmark mere end i resten af Danmark. Det viser en undersøgelse foretaget af Epinion.

Undersøgelsen viser, at tre ud af fem syddanskere mener, at vækst og erhvervsudvikling bør være en kommunernes prioriteter. Til er det kun 37 procent af indbyggerne i Hovedstadsområdet, der mener, det er det skal prioriteres.

Ifølge eksperterne tyder det på, at indbyggerne i Syddanmark i højere grad er blevet ramt af den økonomiske krise, og derfor er mere beviste om emnet end andre steder.

Der er for langt til politikerne

Samme analyse viser også, at der i Region Syd er en markant større kløft mellem politikere og borgere end andre steder i landet.

Næsten halvdelen af indbyggerne i området mener nemlig, at det siden kommunernes sammenlægning for seks år siden, er blevet sværere at følge med i kommunalpolitikken. På landsplan er det kun hver tredje dansker, der mener det.

- Den geografiske afstand, der er opstået med de store kommuner, skaber en naturlig distance mellem politikerne og de borgere, de lovgiver på vegne af. Særligt de nye storkommuner i Jylland er præget af for danske forhold relativt store geografiske afstande siger Nicolaj Taudorf Andersen, Seniorpartner hos Radius Kommunikation, der står bag undersøgelserne.