Vi anvender cookies!

tvsyd.dk anvender cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan forbedre brugeroplevelsen. Læs mere

Lalandia i Billund har kronede dage, når det regner udenfor...
BADELANDE TIL TOPS BLANDT SEVÆRDIGHEDER

Lalandia i Billund hopper ind på listen over de mest besøgte attraktioner i Danmark. Badelandene er med for første gang - og Lalandia i Billund er nr. 6.

Trods den våde sommer lykkes det det 50 mest populære danske attraktioner at fastholde besøgstallet, viser VisitDenmarks årlige opgørelse. Besøgstallet faldt godt nok med 0,2 pct. - eller med ca. 46.000 gæster.

Listen indeholder i år gæster i fem badelande. Derfor stiger det samlede besøgstal fra 21,4 mio. gæster til 22,5 mio. Og Lalandia i Billund og Rødby suser direkte ind på attrationernes top-10 som hhv. nr. 6 og nr. 10.


Flere udenlandske gæster

- Vi er meget glade for at være med på listen, og at begge vores Aquadomes er med i top 10, siger Jan Harrit, adm. direktør for Lalandia. Vi oplever i øjeblikket en stor vækst i antallet af udenlandske gæster, både gæster som bor i feriehusene ved Lalandia og gæster, der besøger vore Aquadomes som dagsgæster. Muligheden for at opleve det seneste nye indenfor vandaktiviteter og vandrutschebaner samt garantien for 30 graders varme, er en kombination, der trækker mange nationaliteter til.Top 10

Nye på listen

Også badelandene i Nr. Nebel (Dayz Seawest) og Blåvand Badelad (Hvidbjerg Strand Camping) er nye på listen. De havner hhv. som nr. 37 og 41 på Top-50.

Givskud Zoo fastholder sin placering som nr. 20, mens Madsby Legepark i Fredericia falder tilbage fra 19.-pladsen til nr. 24 på grund af et fald i besøgstallet i 2012.

- Listen understreger mangfoldigheden i Danmarks tilbud til turisterne med både forlystelsesparker, museer, oplevelsescentre og dyreattraktioner, siger viceadministrerende direktør Lars Erik Jønsson fra VisitDenmark. De største attraktioner er kendetegnet ved at konstant at udvikle deres produkt, og de tiltrækker mange udenlandske turister. De mindre attraktioner kan med fordel markedsføre sig en af mange oplevelser under et fælles tema, fx vikinger, det royale Danmark, kunst og design eller andre stærke overskrifter fra vores kulturarv.

Tivoli topper igen i år listen foran Dyrehavsbakken, mens Legoland i Billund er nr. 3 med 1,7 mio. gæster.


FAKTA OG LINKSSeneste nyt - hele Syd- og Sønderjylland

Sprogproblemer avler ekstremisme


Skoleelever skal til VM i fodbold


Borgermøde om bro mellem Als og Fyn


Her lænser en tyv kreditkort for over 28.000 kr.


Turist-succes giver rabat på Endelave-færgen


#Sydjylland #Sønderjylland

Hent gratis app til Iphone og AndroidNYHEDER - LOKALT
Sønderborg
Sydslesvig
Tønder
Varde
Fanø
Horsens
Vejen
Kolding
Haderslev
Fredericia
Vejle
Billund
Hedensted
Aabenraa
Esbjerg

Politisk debat i Syd- og Sønderjylland

Seneste tv-udsendelser

Tidligere udsendelser


footer
tvsyd@tvsyd.dk