Billeder: Dronningens sommerferie er begyndt

Så er dronning Margrethe taget på sommerferie. Det årlige sommerophold på Gråsten Slot begyndte mandag formiddag, hvor regentparret ankom med kongeskibet til Aabenraa.

Usædvanligt mange - lokale og turister - tog imod, da regentparret i dag indledte deres sommerferie på Gråsten Slot. Det skyldtes måske det fine vejr, at så mange tog imod - både i Aabenraa og Gråsten.

- Der var også betydeligt flere pressefolk, end der set ved tidligere modtagelser, noterer Herdis Thomsen fra Sønderborg Kommune.

Klar i flere timer

Mange havde stået klar i flere timer, fanevagterne fra Marineforeningen var klar, nogle havde hjemmebundne buketter med helt fra Sjælland, beboere fra de lokale plejecentre ventede spændt på at få et kongeligt håndtryk, den røde løber var lagt ud, og børn, forældre og bedsteforældre havde smil på. Det har været højsommer i nogen tid, men det ændrer ikke på, at i Gråsten er det først RIGTIG sommer, når regentparret er kommet og splitflaget hejst over slottet.

Ekstra runde

Også regentparret havde smil på og vinkede til alle sider, hilste på byrådsmedlemmerne, som stod klar langs løberen, og på mange af de fremmødte, som stod tættest på.

Faktisk brød Dronningen igennem rækken af byrådsmedlemmer for at gå en ekstra runde og hilse på mange af dem, som stod bag ved de indbudte gæster ? en gestus, der blev modtaget med begejstring.

Bød velkommen

Borgmester Aase Nyegaard bød regentparret velkommen til Gråsten, hvor man hvert år ser frem til, at slottet bliver royal sommerresidens. Hun fortalte en smule om kommunens fyrtårnsprojekter og ønskede derpå regentparret et rigtig godt sommerophold i Gråsten.

Derpå fortsatte regentparret til slottet.

Frivillige fra Røde Kors delte kage, vin og saft ud til de mange, som brugte en formiddag i Gråsten.