Behov for feriehjælp er ti-doblet

TV SYD har fulgt en familie som er på ferieophold med Dansk Folkehjælp i Lalandia i Billund. Behovet for hjælp til enlige forsørgere er ti-doblet på siden 2004.

Dansk Folkeferie kan hvert år sende enlige forsørgere på ferie i løbet af sommeren. Opholdet i Billund inkluderede en dag i Legoland med alt betalt.

For familierne er det afgørende, at de får den hjælp. Ellers er det børnene, der kommer til at lide under de økonomiske vanskeligheder, som forældrene har. Det fører nemlig ofte til eksklusion i hverdagen hos f.eks. kammeraterne, at man ikke har adgang til de samme ting som dem. Som det at komme på ferie.

Ti-dobling

Dansk Folkehjælp, der er den største formidler af ferieophold for udsatte danskere, har i år modtaget ansøgninger om feriehjælp fra dobbelt så mange personer, som de her ressourcer til at sende af sted.

Det er dog ikke kun Dansk Folkehjælp, der oplever en stigende efterspørgsel på Feriehjælpen. I en analyse, som er lavet af 3F, fremgår det, at der siden 2004 har været en stigning fra omkring 1.900 til 19.000 i dag, som får bevilget penge til ferier gennem Arbejdsmarkedets Feriefond.