Ny bog hjælper tusindvis af stofskiftepatienter

Mennesker, der lider af lavt stofskifte, valfarter til boghandlen for at købe ny en bog, der giver sit eget bud på, hvordan lavt stofskifte bedst behandles.

Andet oplag er allerede i trykken. Det er gået stærkt siden Helle Sydendals bog ?Få livet tilbage? kom i handlen. Efter to uger lå den nummer et på Saxos bestsellerliste. Bogens voldsomme popularitet er skræmmende, mener Helle.

De seneste to måneder har Helle brugt næsten alt sin tid på at besvare henvendelser fra mennesker, der lider lavt stofskifte, og ikke ved, hvad de skal stille op. Hun fremhæver to årsager til, at lavt stofskifte er så stort et problem.

- Mange får ikke den rigtige diagnose, selvom de henvender sig til lægen flere gange. Når de endelig får den rigtige diagnose, får de ikke den rigtige behandling, fordi lægen ikke er klædt ordenligt på, siger Helle Sydendal.

Sammen med bogen har Helle Sydendal også en blog, hvor hun skriver om lavt stoftskifte. Desuden er der mulighed for at teste, om man selv har symptomerne på lavt stofskifte ved at følge linksene herunder.

 

FAKTA

For lavt stofskifte opstår når skjoldbrudskirtlen ikke producerer nok stofskiftehormon.

 Stofskifteproblemer kan kun behandles ved at tilføre bestemte hormoner, som skjoldbrudskirtlen normalt producerer.

 For lavt stofskifte kan ikke behandles ved hverken motion eller sund kost.Cirka 10 procent af den kvindelige befolkning vil på et tidspunkt udvikle en stofskiftesygdom

 Kilder:Thyreoidea - Landsforeningen for stofskiftepatienter og "Få livet tilbage - en bog om lavt stofskifte", Helle Sydendal