Efter dødsulykke: Håber på løsninger

I fredags påkørte og dræbte to flugtbilister den 50-årige cyklist Frank Brian Hansen.

To unge mænd på hhv. 21 og 25 år blev i går, lørdag, fremsat i grundlovsforhør og varetægtsfængslet i fire uger.

Det kom frem under grundlovsforhøret, at begge mænd var stærkt påvirket af stoffer og alkohol.

De to varetægtsfængslede mænd var allerede frataget kørekortet, fordi de tidligere har kørt med stoffer og alkohol i blodet.

Alligevel kunne de med min. 136 km/t pløje den 50-årige Frank Brian Hansen ned.

Peter Speiermann, der er ven til den dræbtes søn er rystet over situationen.

-Familien fortjener det ikke. Det er meningsløst. Frank Brian Hansen havde så tæt et forhold til sine børn, fortæller han.

Politikere vil se på løsninger

Både SF's retsordfører Karina Lorentzen og transportudvalgets Jørn Dohrmann fra Dansk Folkeparti mener, at indsatsen mod bilister, der kører i påvirket tilstand og tidligere har en straf skal øges.

- Vi skal gribe tidligere ind med kurser, der lærer de unge om faren ved fart. De skal møde pårørende, så de forstår, at der står nogen tilbage, fortæller Karina Lorentzen, mens Jørn Dohrmann foreslår mere tekniske løsninger.

- Så snart de unge mennesker bliver taget i at køre for stærkt, så skal man plombere bilen, så de ikke kan køre mere end 80. De har jo helt tydeligt vist, at de ikke magter at have en bil, der kan køre mere end det den må, mener han.

Håber, det går op for dem

Peter Speiermann håber nu, at ulykken midt i al sorgen trods alt kan gøre en forskel i fremtiden, både for de sigtede og for andre bilister.

- Jeg håber for dem, at de er klar over, at det de har gjort, er forkert. Jeg håber, de forstår konsekvenserne af det, slutter han.