Slagteriarbejdere investerer i svineproduktion

Tillidsmandskollegiet i Danish Crown fremlægger i dag et forslag om at investere samlet 600 millioner kroner af slagterimedarbejdernes løn i produktionen af danske slagtesvin over de næste fire år.

Efter flere ugers intense forhandlinger mellem medarbejdere og ledelse fremlagde tillidsmændene på Danish Crowns svineslagterier tirsdag morgen et forslag, der skal vende den negative udvikling på slagteriet og sikre flere slagtesvin i fremtiden.

- En investering i arbejdspladser, siger formanden for Tillidsmandskollegiet i Danish Crown Lars Mose, der også er tillidsmand på koncernens storslagteri i Horsens.

- Modigt og nytænkende, siger forbundsformand for Fødevareforbundet NNF, Ole Wehlast, mens formanden for Danish Crowns bestyrelse, Erik Bredholt, kvitterer for en unik håndsrækning.

De første medarbejdere er orienteret

Forslaget fra tillidsmændene, der tirsdag morgen blev fremlagt for de første medarbejdere, skal vende udviklingen i antallet af arbejdspladser på svineslagterierne i Danish Crown gennem genetablering af produktionen af slagtesvin hos selskabets andelshavere.

Mange arbejdspladser i Horsens og Blans

I de senere år er antallet af slagtesvin faldet, og det har betydet lukning af en række slagterier ligesom tusindvis af slagteriarbejdere har fået en fyreseddel. I sidste uge varslede Danish Crown nye fyringer og lukning af anlæg, hvis det ikke lykkes at vende udviklingen.

Det var udsigten til op imod 1.000 nye fyringer, der fik tillidsmændene på Danish Crown til at overveje helt nye veje.

Danish Crown har store slagterier i TV SYDs sendeområde - bl.a. i Horsens og Blans.