Forlader V - af loyalitetsgrunde

Venstre-gruppen i Fanø Byråd er blevet reduceret fra fem til fire. Den 75-årige Erling Krog er blevet løsgænger - af loyalitetsgrunde. Han stiller op for ny lokalliste til valget om to måneder.

Erling Krog meddelte før det seneste byrådsmøde, at han har valgt at melde sig ud af Venstre og blive løsgænger resten af perioden.

Til JydskeVestkysten forklarer Erling Krog, at han ikke smækker med døren. Han har valgt at stille op for en ny liste, Fanø Lokalliste, som hans svigerdatter, Kristine Kaas Krog, står i spidsen for.

- Når man støtter en gruppe, som ret beset konkurrerer med Venstre til valget, så må man af loyalitetsgrunde sige fra. Mine byrådskolleger tabte da kæben lidt, men eftersom vi samme dag skulle drøfte strategi til valget, måtte jeg nødvendigvis meddele, at det kunne jeg ikke være med til. Det ville være at røverende gruppen, og det skal ikke kunne siges om mig, forklarer Erling Krog til jv.dk.

Overrasket, men ikke rystet

Borgmester Erik Nørreby er overrasket over Erling Krogs beslutning. Men det skyldes mest, at den 75-årige overhovedet stiller op til valget i november.

- Erling Krog er byrådets ældste medlem, og han tilkendegav forud for sidste valg, at han, sin alder taget i betragtning, kun ville stille op den ene gang mere, siger borgmesteren til jv.dk. Så det er klart, jeg blev overrasket over, at han nu vil stå på en anden liste.

- Men jeg er ikke rystet over beslutningen - Erling fik 23 personlige stemmer ved valget i 2009, så han har ikke været den store stemmesluger, tilføjerborgmesteren.

Erling Krog er pensioneret fra jobbet som juridisk chef i Esbjerg Kommune for syv år siden.