Konservativ boykotter TV Syd

Liste C's spidskandidat i Vejle Byråd boykotter TV Syd under den kommunale valgkamp. Han siger til Morgenavisen Jyllands-Posten, at TV Syd udpeger borgmester-kandidater og afviser andre, og det vil han ikke finde sig i.

Den konservative spidskandidat hedder Dan Arnløv Jørgensen, som er den ene af to konservative medlemmer af byrådet. Han har en med-kombattant ved navn Holger Gorm Petersen fra Dansk Folkeparti, som har fire medlemmer i byrådet. Han overvejer også at boykotte TV Syd.

Duel for to kandidater

Anledningen er, at Vejles borgmester, Venstres spidskandidat Arne Sigtenbjerggaard, og den socialdemokratiske spidskandidat, Søren Peschardt, er inviteret til en direkte tv-duel af ti minutters varighed. Derefter er der en times panel-debat, hvor alle partier kan deltage.

- Det er farligt at udpege to partier, som skal kæmpe om borgmesterposten, for i kommunalpolitik kan mange andre komme til fadet, siger Dan Arnløv Jørgensen til Jyllands-Posten. Jeg bryder mig ikke om, at man inddeler os i to lag og reducerer valget til en præsidentvalgkamp. For kommunalpolitik er langt mere mudret og kompliceret. Så jeg tager konsekvensen og vil slet ikke være med på tv,« siger Dan Arnløv Jørgensen.

Han lover at skrive rundt til alle vælgerforeninger for at opfordre til fælles boykot af TV Syd.

DF overvejer boykot

Holger Gorm Petersen på TV Syd før Kommunalvalget 2009.
Holger Gorm Petersen på TV Syd før Kommunalvalget 2009.

Dansk Folkepartis spidskandidat i Vejle Kommune, Holger Gorm Petersen, overvejer også at holde sig fra debatten.

- Det er gammeldags og traditionelt at tro, at Venstre eller Socialdemokraterne får borgmesterposten. Socialdemokraternes kandidat har ikke større chance for at blive borgmester, end jeg har, siger Holger Gorm Petersen til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Et godt tilbud

TV Syds nyhedschef, Claus Christensen, siger til Morgenavisen Jyllands-Posten, at en duel mand og mand imellem er et godt tilbud til seerne.

- Ud af fem kvarter bruger vi ti minutter på en duel mellem de mest sandsynlige borgmesterkandidater. Det er jo tv, og det kræver nogle gange, at tingene bliver sat på spidsen, siger Claus Christensen.

Han mener, TV Syd langt hen ad vejen kan forudse, hvem der er den mest sandsynlige borgmester, og derved er det også muligt at udpege kandidaterne. Han vil ikke garantere en fejlfri udvælgelse, og der vil sandsynligvis komme overraskelser.

- Margrethe Vestager kunne også gå hen og blive statsminister, uagtet man har haft en duel mellem Helle Thorning og Lars Løkke. Det er også derfor, vi bagefter har en hel times debat mellem alle kandidater, hvor alle kan komme til orde, siger nyhedschef Claus Christensen fra TV Syd.