Venstremedlem blev smidt ud som følge af en joke

Det var angiveligt en joke fra Liberal Alliance, der udløste Venstres eksklusion af Anja Daugaard.

Et drilleri blev opfattet mere alvorligt, end det var meningen. Sådan lyder det fra Liberal Alliance, efter at Venstre i Vejle har smidt byrådsmedlemmet Anja Daugaard ud.

En af Liberal Alliances kandidater til kommunalvalget skrev til Venstre i Vejle, at man forventede, at en af Venstres kandidater ville springe til Liberal Alliance, skriver Budstikken.

Det fik Venstre til at spørge sine medlemmer, hvem der havde haft kontakt med Liberal Alliance.

Anja Daugaard ringede derfor til borgmesteren og fortalte, at hun for et halvt år siden havde haft kontakt til Liberal Alliance, men at der ikke var mere i det.

Det accepterede Venstre dog ikke, hvorefter hun blev smidt ud af partiet.

- Det var bare drilleri, der blev taget mere alvorligt, end det var tiltænkt. Det er meget uheldigt, Venstre tolker det på den måde, ligesom det er meget uventet for os, at det udløser det her, for vi var slet ikke klar over, der var uro i Venstres gruppe, fortæller Liberal Alliances spidskandidat til byrådsvalget i Vejle Kommune, Peter G. Harboe, til Budstikken.

Spidskandidaten fra Liberal Alliance mener ikke, at man kan bebrejde ordlyden i mailen, der udløste Anja Daugaards eksklusion fra Venstre.

- Der må være plads til drillerier. Jeg bliver også tit drillet med Joachim B. Olsen, og du må tænke på, at der det seneste halve år er 20 byrådsmedlemmer, der er sprunget fra et andet parti til Liberal Alliance. Jeg har selv tit sagt i sjov, at der er nok nogle, der springer, siger Peter G. Harboe.