Lyn-opstiller handicappet

24-årig Jesper Pyndt Christiansen er en engageret udviklingshæmmet ung mand. Og han er netop blevet lyn-opstillet af Venstre i Kolding til kommunalvalget i næste måned.

Jesper Pyndt Christiansen blev født for tidligt og manglede ilt ved fødslen. Så han er sent udviklet. TV SYD mødte Jesper på hans arbejdsplads - det beskyttede værksted Multiflex i Kolding.

Og der går ikke mange sekunder, før han taler politik.

Han indrømmer, at han brænder for politik. Men tal og økonomi kniber det lidt med.

Mangfoldighed

Men Jesper kan give mangfoldighed i byrådet, mener borgmester Jørn Pedersen (V). Og det har fået Venstre til at foreslå ham at opstille til byrådet.

En beslutning, som hilses velkommen af flere interessegrupper.

- I dag diskuterer vi, hvordan vi kan få unge til at stemme. Sammen med grupper på kanten. Derfor synes jeg det er fantastisk, hvis vi kan få en engageret, udviklingshæmmet ung mand til at stille op, siger borgmesteren.

Og hans manglede sans for økonomi bekymrer ikke. Så har han nogle andre kvalifikationer.

Ikke stemmefiskeri

Også den lokale formand for Venstre, Jakob Ville Jensen, gjorde sig nogle overvejelser. Bl.a. om partiet ville udstille ham og kun har bedt ham stille op for at kapre stemmer.

- Jesper har helt klar sine egen mening om mærkesager - og det er nok for os, siger Jakob Ville Jensen. Han er myndig - og har samme ret som alle andre.

Jesper Pyndt Christiansen agiterer ivrigt for Venstre. Socilademokrater er ikke lige Jespers kop te.

Og lige nu glæder han sig til at være i 1500 venners lag i weekenden, når Venstre holder landsmøde.