Lokalpolitikere presset af stigende skoleudgifter i Varde

Antallet af folkeskoleelever i Varde Kommune falder med 100 elever om året. Alligevel vil kandidaterne til byrådet frede de 20 skoler i kommunen i de kommende to til fire år.

Venstres borgmesterkandidat Erik Buhl siger to år. Det samme gør de konservative og Dansk Folkeparti. Socialdemokratiet siger fire år.

Varde er arealmæssigt den største kommune i Syd- og Sønderjylland med store tyndt befolkede områder, hvor der bliver stadig færre børnefamilier.

Alligevel vil lokalpolitikerne foreløbig fastholde en decentral skolestruktur for ikke at skubbe yderligere til fraflytningen fra de små byer.

Økonomisk har det en høj pris.

Udgifterne steget 30 procent

Prisen for en folkeskoleelev i Varde kommune er nu oppe på 67.597 kroner årligt, mens en elev i nabokommunen Billund koster 51.814 kroner. Billund Kommune har kun syv folkeskoler mod Vardes 20.

Elevtallet i Varde Kommune forventes i 2018 at være faldet med 18 procent. Det svarer til 100 elever årligt.

Fire små skoler er blevet nedlagt i Varde i de senere år, men alle kandidaterne til byrådet er forsigtige med at gå videre ad den vej, selv om de stigende udgifter til folkeskolen sætter dem i et dilemma. I 2008 kostede en folkeskoleelev i Varde 54.843 kroner. Siden er udgiften steget med omkring 30 procent.

TV SYD sender kommunalpolitisk debat fra Varde mandag aften. Debatten begynder i 19.30-nyhederne på TV2-fladen og fortsætter på TV SYD-kanalen.

Valgdebatten er et åbent møde, hvor du kan deltage som publikum. Du skal blot møde frem senest kl. 19.15 på Hjertecenter Varde, Hjertensvej 1 i Varde.

Hvis du ikke har mulighed for at møde op, kan du også deltage direkte i debatten via Twitter: #kvsyd og #vardepol