Tysk firma skal formidle Danmarks historie

Vejle Museerne og Nationalmuseet har valgt et tysk firma til at formidle Danmarks historie i det nye oplevelsescenter Kongernes Jelling.

Det berlinske firma ART+COM vandt konkurrencen om at blive udstillingsudvikler. Firmaet har blandt andet stået for opbygningen af BMW-museet i München, EXPO-udstillinger og det Naturhistoriske Museum i Berlin.

Firmaet har også erfaringer med formidling af arkæologiske fund. I 2006 stod det bag en afdeling af Bymuseet i Reykjavik.

Skarpere lys på fortiden

Med fra Berlin har ART+COM designfirmaet Bertron-Schwarz-Frey. Til udviklingen af de mange nye digitale tiltag i Jelling står århusianske REDIA klar. Firmaet har været med i udviklingen af blandt andet Vejle Kulturhistoriske Museum.

Det nye udstillingscenter i Jelling skal være klar i 2015. Gæsterne kan på et areal på over 1.000 kvadratmeter opleve fortællingerne om vikingekongerne i Jelling. Dertil kommer film- og foredragssal, butik, cafe og en tagterrasse.

Udstillingscentret skal på baggrund af de senere års udgravninger og forskning kaste et skarpere lys på de enestående monumenter i Jelling, Gorm den Gamle, Harald Blåtands magtspil og de gamle vikingers tro.