Stress: Borgmester i Fredericia lægger sig syg

Borgmester Kenny Bruun Olsen (V), Fredericia, har sygemeldt sig midt i den kommunale valgkamp. Han er ramt af stress. Sygemeldingen gælder foreløbig en uge.

- Jeg har netop været ved lægen, og hun har sendt mig hjem i seng straks, siger Kenny Bruun Olsen til Fredericia Dagblad.

Sygemeldingen kom overraskende, da borgmesteren i formiddag var til et interview på Fredericia Dagblad.

Kenny Bruun Olsen har aflyst sin deltagelse i en række valgmøder.

Til Ritzau siger Kenny Bruun Olsen, at stressen ikke skyldes valgkampen.

- Der er ikke nogen tvivl om, at det her har været et voldsomt år. Der har selvfølgelig været fred ind imellem, men det har været et kæmpe pres med Thomas Banke-sagen.

- Det har gjort, at jeg har fået noget hjertebanken og trykken for brystet, og jeg har sovet alt for lidt. Jeg ved godt, at der er et pres på en som politiker, men det her har været ud over det ekstreme. Jeg bliver nødt til at passe på mig selv og min familie, siger han.

Løkke på besøg

Viceborgmester Mads Lund (Borgergruppe) er sygeafløser for borgmesteren.

Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), som er formand for Venstre, kommer til Fredericia torsdag i næste uge for at bakke sine partifæller op i den lokale valgkamp.

Kenny Bruun Olsen håber, at han til den tid er frisk til at modtage Lars Løkke Rasmussen.

Afløste Thomas Banke

Kenny Bruun Olsen blev valgt til borgmester i januar efter en tid med stor intern ballade i partiets lokale afdeling i Fredericia.

Den nu sygemeldte borgmester overtog posten efter Thomas Banke, som erkendte et misbrug af smertestillende medicin og havde rod i regnskaberne, og endte med at trække sig fra borgmesterposten og byrådet.

Uenighed i den lokale partiforening om linjen over for Thomas Banke betød, at Kenny Bruun Olsen blev ekskluderet fra den lokale partiforening sammen med tre andre byrådsmedlemmer, inden han altså genindtrådte og fik borgmesterposten.

 

Stress: Kenny Bruun Olsen (V), borgmester i Fredericia Kommune.<div> </div>

  • Alder: 51 (født 29. august 1962)
  • Fødested: Fredericia
  • Uddannelse: Elektriker, stærkstrømsteknikker og elinstallatør
  • Erhvervserfaring: Selvstændig elinstallatør i 7,5 år. Servicechef i Bravida i Fredericia, Afdelingsleder i IT-virksomheden ATEA i Region Syddanmark.
  • Overtog borgmesterposten i januar 2013 fra Thomas Banke (V), der trak sig efter en sag, der blandt andet handlede om rod i bilagene.
  • Gift med Marianne Rex Olsen med hvem han har fem børn.

Kilde: Venstre i Fredericia