Dårlig video kan give bagslag

Der er tyve dage til kommunalvalget og kampen om opmærksomheden skærpes. I år er videoer på YouTube det store middel. Men pas på: En dårlig video kan give bagslag, når vælgerne skal sætte deres kryds.

De politikere, der gerne vil vælges, håber, at deres valg-videoer går rent ind på internettet. Men hvis videoen er af tvivlsom kvalitet - eller ufrivilligt komist - kan det give bagslag, vurderer eksperter.

TV SYD her set på to valgvideoer, som er lavet til at indgå i valgkampen. Den ene - fra Liberal Alliance i Vejle - spiller endda på det komiske. Det er nemlig fraklip fra kandidaterne mere seriøse videoer.

TV SYD ser nærmere på fænomenet og hører en branding-ekspert om, hvad betydning det nye medium kan få.

Fin balance

Og YouTube er en af de platforme, politikerne mener de bør være til stede på - og gerne på en anderledes måde:

- Selvironi og menneskelighed er midlerne. Så er man igang - og så har man åbnet døren til mere seriøse ting, siger Peter Harboe, spidskandidat for Liberal Alliancen i Vejle.

I Vejle synes Liberal Alliance, det virker:

- De første to timer så 600 videoen med fraklip. Og flere så også de seriøse film. Det var den første respons. Nu er vi vist oppe på 1000, siger Peter Harboe.

Men de erkender, at det er en hårfin balance:

- Vi har også haft vore overvejelser, inden vi lagde den ud. Ingen må glemme, hvad Liberal Alliance står for. Det må ikke gå tabt i underholdningsværdien, siger han.

Socialdemokraterne i Billund har bare brugt 3600 kr. til deres video. Med hjælp fra frivillige har de også fået en sang og en video - i HD - til valgkampen.

- Man skal se, at vi er helt almindelige mennesker som alle andre - og der hører humoren med, siger Gitte Ottosen.

På 10 dage har godt 1300 foreløbigt set byrådskandidaternes country-video.

Se de to videoer herunder.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.