Danfoss åbner fabrikker i Kina

Danfoss har åbnet to nye fabrikker i Haiyan-området nær Shanghai i Kina. De skal fremstille varmevekslere til opvarmning af bygninger og køling samt komponenter og systemer til entreprenørmaskiner.

Fabrikkernes samlede areal svarer til størrelsen af 10 fodboldbaner.

Siden 2008 har Danfoss fordoblet sin omsætning i Kina.

Forventningen er, at væksten vil fortsætte drevet af kinesernes vandring fra land til by og en voksende middelklasse, der er med til at øge energiforbruget.

For at modvirke udledning af drivhusgasser og forbruget af kul har den kinesiske regering en vision om at skabe en bæredygtig urbanisering og bygge flere grønne byer, ligesom der er sat mål for nedbringelsen af forureningen på lokalt niveau.

God rollemodel

- Kina er et meget vigtigt marked for os og vi ønsker at være helt tæt på kunderne for at kunne servicere dem bedst muligt og levere tilpassede produkter i høj kvalitet. På den måde kan vi bedre imødekomme Kinas stigende behov for løsninger, der kan spare energi, mindske forureningen og være med til at opbygge infrastrukturen i de hurtigvoksende byer, siger koncernchef Niels B. Christiansen, Danfoss.

Shen Xiaohong, repræsentant fra det lokale styre i Haiyan, sagde ved åbningen, at Danfoss ikke kun er en god rollemodel for fremragende udenlandsk virksomhed i Haiyan, men også et godt eksempel på innovation, som de lokale virksomheder kan lære af.