22 kilometer nyslynget å indviet

I dag blev 22 kilometer nyslynget å blev indviet i Børkop. Til glæde for både fisk, insekter og de lokale.

Der var trængsel på broen ved Brøndsted Mølle ved Børkop i dag, da det helt nyetablerede åløb blev indviet.

Åen har ikke ikke slynget sig så lystigt forbi møllen i de sidste 400 år. Nu er opdæmningen af åen fjernet og den gamle møllesø er væk. 

quote

Det er blevet kanonflot i forhold til tidligere, hvor det var lidt af en mudderpøl

Stig Burgdorf, pensionist, Børkop

Man kunne måske tro, at de lokale er kede af at have mistet deres møllesø, men ikke Stig Burgdorf, der gik tur forbi den nyanlagte å tidligere på dagen.

- Det er blevet kanonflot i forhold til tidligere, hvor det var lidt af en mudderpøl. Det ikke særlig inspirerende at gå hernede. Så det er blevet vikelig virkelig flot, mener Stig Burgdorf.

Det er ikke kun naboerne, der er glade for, at åen på ny risler og bugter sig forbi den gamle mølle. Især fiskene har grund til at slå smut med halen. 

- Det her store projekt, det er lavet for at skabe bedre muligheder for at fiskene kan vandre hele vejen op til vandløbets spidser, fortæller Annette Bonde, der er miljøtekniker i Vejle Kommune.

Genopretningen af Skærup å har skabt fri passage for fiskene på en 22 km lang strækning. Til glæde for særligt en gruppe af borgere.

- Udover befolkningen, der får en flot område, så bliver der også bedre fiskemuligheder i vandløbet for lystfiskerne. De får det rigtig godt, siger Sitig Burgdorf.

Omkring 200 mennesker var mødt op for at fejre det nye åløb.