Lokallisterne hitter i Sønderborg

Landet over bliver opbakningen til lokallisterne mindre og mindre, men i Sønderborg ser det helt anderledes ud.

Når TV SYD i aften afholder valgdebat i Sønderborg sætter vi rekord i antallet af spidskandidater ved de røde borde. 17 lister er stillet op til valget den 19. november og dermed repræsenteret ved aftens valgdebat.

Udover de klassiske og landsdækkende partier samt Slesvigsk Partii og Fælleslisten stiller også Alssundlisten, Social Balance, Alsisk parti, Danskernes Parti, Rygerlisten og Nepotistisk Omegnsliste op.

Fælleslisten er en af landets bedst etablerede lokallister. Ved valget i 2009 trak fælleslisten over 23 procent af stemmerne, hvilket medførte at borgmesterkæden kom til at hænge om partiets spidskandidat Aase Nyegaard.

Bortset fra John Brædder fra Guldborgsund Kommune er Aase Nyegaard den eneste danske borgmester, der er valgt for en lokalliste.

I TV SYD i aften forsøger vi at få svar på, hvordan Aase Nyegaards chancer for at beholde nøglen til borgmesterkontoret efter næste valg ser ud. Derefter tager vi os en debat med spidskandidaterne fra både de allerede siddende men også fra de nyopstillede partier.

Se her hvordan du kan deltage som publikum eller blande dig direkte i debatten hjemmefra via Twitter.