Thomas Banke: Jeg har fået en lærestreg

Borgmester-skandalen i Fredericia havde Thomas Banke helst været foruden. Der var for meget fart på, siger han.

Glæden var stor hos Venstre i Fredericia, da det i 2009 lykkedes dem at bryde Socialdemokratiets 90 år lange styre i byen, og den unge Thomas Banke kunne sætte sig på borgmesterposten.

Men piben fik en anden lyd, da den nu tidligere borgmester sidste efterår indledte en massiv nedtur, som efterlod Venstres byrådsgruppe splittet i to lejre og Thomas Banke uden plads i byrådet.

- Jeg har fået en lærestreg. Og hvis jeg kunne spole tiden tilbage, så ville jeg blandt andet have haft meget mere styr på mine bilag, siger Thomas Banke til Ritzau og tilføjer:

- Men jeg havde for meget fart på, og jeg er bare et menneske af kød og blod.

Uroen om Thomas Banke tog fart sidste efterår, da han måtte indrømme at have taget store mængder smertestillende morfin i forbindelse med en langvarig tandbehandling.

Kort før nytår sygemeldte borgmesteren sig, og umiddelbart efter væltede skeletterne ud af skabet i form af bilagsrod og private indkøb på skatteydernes regning.

I januar lykkedes det et enigt byråd at finde Thomas Bankes afløser til borgmesterposten.

Valget faldt på den nu siddende borgmester, Kenny Bruun Olsen (V), der i april efter hæsblæsende tovtrækkeri internt i Venstre også blev valgt som partiets spidskandidat til kommunalvalget.

Thomas Banke har imidlertid udmeldt sin støtte til Pernelle Jensen, som, mens balladen stod på, bakkede op om Banke.

- Der er ikke noget usædvanligt i, at en - i citationstegn - inaktiv politiker bakker op om en partifælles kandidatur, som jeg gør med Pernelle Jensen. Men det betyder ikke, at jeg ikke respekterer Kenny Bruun Olsen som Venstres spidskandidat, siger Thomas Banke.