DF-byrådsmedlemmer truer med at gå

Byrådsmedlem Freddie Madsen (DF) kræver nu en udrensning i den lokale afdeling af Dansk Folkeparti i Esbjerg.

- Enten går de eller også går vi, siger Freddie Madsen. Han vil have hovedbestyrelsen i Dansk Folkeparti til at stoppe stridighederne i partiet.

Freddie Madsen blev sammen med sin søn, Kim Madsen, genvalgt til byrådet i Esbjerg, men partiet i Esbjerg fik ikke del i den fremgang, som Dansk Folkeparti fik i andre kommuner.

Far og søn vil fortsætte som løsgængere i byrådet, hvis de ikke får opbakning fra hovedbestyrelsen.

Under valgkampen er Freddie og Kim Madsen blevet modarbejdet af deres egne partifæller på offentlige valgmøder, og nogle af dem har direkte opfordret til ikke at stemme på dem, skriver JydskeVestkysten.

- Jeg er overbevist om, at den interne strid førte til, at vi ikke gik frem i Esbjerg, siger Freddie Madsen til TV SYD.

Borgmester Johnny Søtrup (V) har ikke taget hensyn til Dansk Folkeparti under konstituering efter valget.Freddie og Kim Madsen får ikke formandsposter i udvalg eller bliver medlem af det centrale økonomiudvalg.

Freddie Madsen mister formandsposten i udvalget for teknik og forsyning og pladsen i økonomiudvalget 1. januar, når det nye byråd går i gang med arbejdet.

Lokalformanden for Dansk Folkeparti i Esbjerg, Freddy Hyldgaard, siger, at han ikke kender noget til, at de to byrådsmedlemmer er blevet modarbejdet af partifæller.