Fintællingen flyttede byrådsplads

Fintællingen torsdag i Sønderborg efter kommunalvalget gav to stemmer ekstra til det nuværende byrådsmedlem, Jesper Kock, som dermed fik i alt 186 personlige stemmer.

Dermed beholder han sin plads i byrådet på Socialdemokraternes 12. og yderste mandat.

Ved den ordinære tælling onsdag havde Jesper Kock fået 184 personlige stemmer ? nøjagtig ligesom Kristian Beuschau. Derfor blev der foretaget en lodtrækning, som valgloven foreskriver, og den tildelte pladsen i byrådet til Kristian Beuschau. En anden kandidat på listen, Hanne Petersen, havde fået 183 stemmer.

Denne meget tætte stilling betød, at der blev bedt om en ekstra tælling af de socialdemokratiske stemmer.

Resultatet blev, ud over at Jesper Kock kom ind på det 12. mandat uden lodtrækning, at Hanne Petersen faktisk rykkede forbi Kristian Beuschau, idet hun fik en ekstra stemme, mens Kristian Beuschau mistede én.

Kristian Beuschau fulgte som den eneste af de tre den ekstra optælling og var skuffet over resultatet:

- Jeg nåede i et døgn at glæde mig til at komme i byrådet, så jeg er selvfølgelig skuffet og ked af det. Men jeg forstår godt, at Jesper gerne ville have en ekstra tælling ? det er fair nok. Men det var så tæt på for mig, og jeg havde et godt valg med næsten dobbelt så mange stemmer som sidst, lød det fra Kristian Beuschau umiddelbart efter, at resultatet af tællingen forelå.

 

Efter torsdagens fintælling blev resultatet:


Jesper Kock 186 stemmer
Hanne Petersen 184 stemmer
Kristian Beuschau 183 stemmer