SønderjyskE scorer et overskud for tredje år i træk

Alle sportslige og stort set alle økonomiske målsætninger blev mere end indfriet i den sønderjyske sportskoncern, der netop har offentliggjort et årsregnskab for 2012/2013 med et overskud på næsten 2,5 millioner kroner efter skat.

Landsdelsprojektet ?Sønderjysk Elitesport? har til formål at udvikle, markedsføre og profilere den sønderjyske landsdel. SønderjyskE blev etableret ved årsskiftet 2003/04, og kan dermed snart fejre 10 års jubilæum.

I sportssæsonen 2012/2013 opnåede fodboldholdet en fantastisk ottende plads i Superligaen. Damehåndboldholdet løste endnu engang en billet til Dame Håndbold Ligaen, og herrehåndboldholdet leverede en pragtpræstation med en slutspilsplacering i holdets blot tredje ligasæson.

Ishockeyholdet gennemlevede en sand jubelsæson med pokalmesterskabet i januar, og senere, i april, vandt holdet det danske mesterskab efter en sand gyserafslutning i den syvende og afgørende DM finale.

Adm. direktør i Sønderjysk Elitesport A/S, Klaus B. Rasmussen, ser da også optimistisk på fremtiden for det lyseblå landsdelsprojekt.

- SønderjyskE er sat i verden for at markedsføre og brande vores dejlige landsdel. Vi har passeret to milepæle, hvor landsdelsprojektet i 2012/2013 har fået omkring 150 timers TV omtale og i samme periode har 200.000 tilskuere besøgt de lyseblå hjemmebaner, fremhæver Klaus B. Rasmussen.

Direktøren kan også glæde sig over en sportskoncern, der for tredje år i træk leverer sorte tal på bundlinjen.

- Det er helt afgørende for projektets fremtid og eksistensgrundlag, at hovedsponsoraterne i de enkelte sportsselskaber er forankret i landsdelen. Omkring 700 virksomheder i Syd ? og Sønderjylland er nu en del af landsdelens største erhvervsnetværk. Det er opbakningen fra landsdelens virksomheder, der har skabt grundlaget for resultaterne, som præsteres på de lyseblå hjemmebaner, fastslår Klaus B. Rasmussen.

 

Fakta:

Sønderjysk Elitesport A/S.

Uddrag fra koncernregnskab 2012/2013 (Efter skat, alle tal i 1.000 kr.)

SønderjyskE Fodbold A/S: 608

SønderjyskE Herrehåndbold A/S: 52

SønderjyskE Damehåndbold A/S: (258)

SønderjyskE Ishockey A/S: 547

Sønderjysk Elitesport A/S: 54

Sønderjysk Udviklingssamarbejde A/S: 716

Sønderjysk Elitesport, Koncernresultat: 2.467