Viking-is køber Hjem-IS

Sønderjyske Viking-is overtager 1. januar 2014 Hjem-IS fra Nestlé. Fusionsfirmaet kommer til at hedde Hjem IS Danmark A/S.

Det nye selskab får en årlig omsætning på omkring 300 mio. kroner og kommer til at tælle 105 biler.

- Vi er glade for, at det er lykkedes at få Hjem-IS tilbage på danske hænder, siger Tom Roth, der er en af mændene bag Viking-is, til TV SYD.

Salg trods strid

Salget blev muligt, selv om luften mellem de to selskaber til tider har været iskold. Efter en bitter strid, fik Hjem-IS i 2011 nedlagt fogedforbud mod Viking-is, men nu har de to issælgere altså fundet fælles fodslag.

- Vi er blevet enige om, at uenighederne skulle glemmes, så vi kunne få en aftale i hus, siger Tom Roth, som bakkes op af Nestlé:

- Det har været vigtigt for os i denne salgsproces at vælge en lokal køber, der respekterer Hjem-IS? stærke brand, koncept og kultur, og som har forstand på at drive is-forretning, udtaler Peter Svensson, adm. direktør i Nestlé Norden.

Flere kolde varer

Bilerne fortsætter med at have Hjem-IS' sortiment i køleboksen, men nye varer kommer til.

- Vi vil tage det bedste fra begge verdener. For eksempel fortsætter vi med at sælge Ben & Jerry's-is, ligesom vi også vil udvide sortimentet med andre frostvarer end is.