Vi anvender cookies!

tvsyd.dk anvender cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan forbedre brugeroplevelsen. Læs mere

Der er dette modul, der kan omsætte spildvarme til strøm.
SPILDVARME BLIVER TIL STRØM

Iværksættervirksomheden TEGnology fra Vejle har de sidste to år arbejdet på at udvikle en energiteknologi baseret på nye unikke energimaterialer, som omsætter spildvarme til strøm.

Nu viser selskabets anden prototype og testresultaterne, at teknologien fungerer – og er unik i markedet.

Selskabets investorer og grundlægger skyder derfor nu ny kapital i selskabet til at videreudvikle prototypen og kommercialisere den. Insero investerer 7,5 mio. kr., Innovation MidtVest investerer 2,4 mio. kr. og grundlægger Flemming Bjørn Hansen investerer 0,1 mio. kr.

- TEGnology har gennemgået en fantastisk udvikling. Fra at have en videnskabelig ide, har de nu fået et selskab op at køre og bevist, at teknologien fungerer. Vi ser stort potentiale i virksomheden og investerer derfor igen i selskabet, forklarer adm. direktør Mogens Vig Pedersen fra Insero.


Fakta:

TEGnology blev stiftet i december 2010 af grundlægger Flemming Bjørn Hansen. I januar 2012 investerede Insero og Innovation MidtVest i virksomheden med en samlet investering på 6 mio. kr.

TEGnologys teknologi var forinden udviklet i samarbejde med forskere på Aarhus Universitet og German AeroSpace Institute. Teknologien var nået til Proof of science, og fik med kapital i ryggen fik selskabet mulighed for at undersøge, om teknologien også virkede udenfor laboratoriet.

Spildvarme er i dag en af verdens største uudnyttede energiressourcer. Derfor har TEGnology igennem flere år arbejdet på at udvikle nye materialer og teknologier til at bidrage til løsningen af denne udfordring. TEGnology har udviklet to banebrydende og mere effektive energimaterialer, baseret på zinkantimonoid og magnesiumsilicid. De har den egenskab, at de kan omforme en temperaturforskel til strøm, ligesom at de kan fungere i meget høj varme, op til 400 grader. Materialerne er patenteret og beregninger og tests viser, at når de anvendes i en TermoElektrisk Generator (TEG), kan de f.eks. få en bil til at køre op til 10 % længere på literen.


Flere nyheder fra Vejle

Lokalopgør endte uafgjort


Dømt for at true retspræsident


Samsons søn skal måske være ny alfa-han


Samsons død påvirker os


Samson var forelsket i hende


Seneste nyt - hele Syd- og Sønderjylland

F-16-mekanikere i Irak: Stop, vi kan ikke klare mere


Se hvem der kommer


70 anholdt på Flensborg Banegård


Døm om det er lykkedes


Men de er optimister


Hent gratis app til Iphone og AndroidNYHEDER - LOKALT
Sønderborg
Sydslesvig
Tønder
Varde
Fanø
Horsens
Vejen
Kolding
Haderslev
Fredericia
Vejle
Billund
Hedensted
Aabenraa
Esbjerg

Politisk debat i Vejle

Seneste tv-udsendelser

Tidligere udsendelser


footer
tvsyd@tvsyd.dk