Kommuner slås om uddannelse

Slaget om den fremtidige placering af sygeplejeskolen i Sønderborg bølger videre.

Sygeplejeskolen er en del af University College Syddanmark, der udbyder 13 professionsbacheloruddannelser. UC Syddanmark har afdelinger i Esbjerg, Haderslev, Kolding, Sønderborg og Aabenraa.

Flytningen af sygeplejeskolen er kommet i spil, fordi bestyrelsen har planer om at bygge et nyt campus i Aabenraa.

Bestyrelsen med regionsrådsformand Carl Holst (V) som formand har længe undersøgt mulighederne.

Dagbladet JydskeVestkysten har gennem aktindsigt gravet frem, at Aabenraa Kommune under det tidligere byråd har tilbudt at støtte campus-byggeriet med 45 til 50 millioner kroner ved at overtage de gamle bygninger til pædagogseminariet og socialrådgiveruddannelsen..

Den nuværende borgmester i Aabenraa, Thomas Andresen (V), siger i dag, at det ikke er korrekt.

- Det er grebet ud af den blå luft, at vi skulle have tilkendegivet, at vi ville købe det nuværende seminarium for et stort million beløb. I Aabenraa Kommunen har vi prioriteret vores anlægsmidler, og vi bruger ikke skattekroner på at købe tomme bygninger uden at have et formål med det, erklærer han.

Rygterne om millionbeløbet har skabt harme i Sønderborg. Borgmester Erik Lauritzen (S), Sønderborg, finder det ulækkert, at to kommuner skal byde hinanden op.

Sønderborg kan tilbyde at placere sygeplejeuddannelsen på Alsion i forbindelse med Syddansk Universitet.

UC Syddanmark har beregnet, at det bliver dyrere at fastholde uddannelsen i Sønderborg end at flytte den til Aabenraa. Samtidig skønnes det, at Aabenraa har en mere central placering for flertallet af de studerende fra landsdelen.

Bestyrelsen UC Syddanmark ventes at træffe en afgørelse 31. marts i år.