Esbjerg forbereder sig til fodboldopgør

AGF-spiller Martin Jørgensen er med til at modtage sit tidligere hold Fiorentina, når det ankommer til lufthavnen i Esbjerg onsdag eftermiddag. Han skal køre holdet til Hotel Britannia i Esbjerg, hvor også politiet har forberedt sig på ankomsten.

Martin Jørgensen er ikke alene fodboldspiller. Han er også fjerde generation i familiefirmaet De grå Busser-Centrum Turist.

Fiorentina møder torsdag Esbjerg fB i et opgør i Europa League.

Flere hundrede italienske fans ventes til Esbjerg sammen med Esbjerg fB supportere fra Tyskland.

I løbet af torsdag sender Syd- og Sønderjyllands Politi et adskillige dialog-betjente på gaden i Esbjerg. Betjentene er iklædt gule veste med påskriften Politi. De går blandt andet ind på de restaurationer, de forskellige fan-grupperinger besøger og følger de fans, der går samlet fra centrum til stadion.

I forvejen har italiensk politi sendt betjente med deres fangrupperinger til Esbjerg. De hjælper med at formidle informationer og kontakt.

De mange fans bliver blandt andet informeret om, at al brug af fyrværkeri er forbudt i Danmark, når det ikke er nytår.

Betjentene fra Syd- og Sønderjyllands Politi smider fløjlshandskerne, hvis det trækker op til uroligheder. Politiinspektør Svend Erik Larsen oplyser, at et større antal betjente er klar.

Politiet råder sagesløse til at holde sig på afstand af eventuelle slagsmål, så de ikke bliver trukket ind i begivenhederne.

- Den enkelte bør sørge for ikke at komme til at følges med eller opholde sig sammen med grupperinger, som virker som ballademagere, siger Svend Erik Larsen.