Hver fjerde holder sabbat i mere end to år

Kun tre ud af fire unge i Region Syddanmark er i gang med at læse videre to år efter, at de er færdige med deres ungdomsuddannelse

En studenterhue af den ene eller anden slags er langt fra ensbetydende med, at der er lagt en plan for et videre studieliv. Op mod hver fjerde i Region Syddanmark, der afslutter en studieforberedende ungdomsuddannelse, er nemlig ikke i gang med en videregående uddannelse to år efter. Det viser en analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd lavet for Ingeniørforeningen.

I dag er der en stor efterspørgsel på folk med en teknisk eller naturfaglig uddannelse, og allerede om seks år vil der mangle flere end 13.000 ingeniører og 16.000 cand. scient.er, end der uddannes til i dag. Derfor ærgrer det formanden for Ingeniørforeningen Frida Frost, at så mange unge vælger en lang sabbat.

Analysen afslører også, at der store kommunale forskelle på andelen, der påbegynder en uddannelse. På tværs af kommunerne i Region Syddanmark er der, når der ses samlet på de unge, der har gennemført en studieforberedende ungdomsuddannelse, et spring på mellem 16,1 procent i Middelfart og 27,8 procent i Aabenraa, der ikke er i gang med en uddannelse to år efter.

Fra Twitter:

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.